VoetreflexPlus therapie bij kanker

heb ik de Mastertraining OncoReflex®, in juni 2020 afgerond.

Een gediplomeerd OncoReflex® therapeut kan zowel voor, tijdens en na de reguliere behandelingen in het ziekenhuis masseren. 

OncoReflex® zorgt voor verlichting van bijwerkingen. Nadat de reguliere behandelingen zijn afgerond, helpt deze massage het lichaam bij het herstel.

De massage zorgt voor een betere bloedcirculatie zodat medicatie gemakkelijker in het bloed wordt opgenomen. Reflexologie wordt ook ingezet om het ontgiftingsproces te stimuleren en niet-werkzame delen van de medicatie en door chemo of bestraling beschadigde cellen sneller af te voeren.

Naast de fysieke effecten is er het ontspannende en vitaliserende effect: deze zorgt voor meer balans op emotioneel vlak en ruimte voor acceptatie waardoor het omgaan met angst en verdriet beter gaat.

Cliënten die massages hebben ondergaan hebben de volgende effecten genoemd:
– Ontspanning; vermindering spierspanning, beter slapen, meer rust, acceptatie;
– Verminderen van bijwerkingen van chemo; minder moeheid, minder misselijkheid, minder last van neuropathie,
betere concentratie.

Let op: Naast deze effecten is het ook mogelijk dat u zich tijdelijk wat loom of ‘zwaar’ voelt door de ontspanning of zelfs wat vermoeid door het loslaten van spanning. Wat ook wel eens voorkomt is dat u wat hoofdpijn krijgt of een ‘licht in het hoofd’ gevoel. Dan is het nodig om uw lichaam wat extra te ondersteunen bij het afvoeren van afvalstoffen, bijvoorbeeld door middel van een voetbad met wat zout en het extra drinken van (lauw) water.

  • VoetreflexPlus™ therapie bij kanker is bedoeld ter ondersteuning of aanvulling van de behandelingen van uw arts of oncoloog, GEEN alternatief, behandeling of therapie. De massages worden per keer afgestemd op uw conditie, situatie en behoefte van dat moment. De genoemde effecten kunnen op geen enkele manier gegarandeerd worden en kunnen per persoon en situatie verschillend zijn. Raadpleeg eerst uw behandelend arts of voetreflexPlus therapie gegeven mag worden bij uw proces.

Meer aandacht voor voetreflexzonetherapie
Voetreflexzone therapie wordt steeds bekender. De opmars van reflexzonetherapie bevindt zich dan ook in een stroomversnelling. De wereldcongressen gewijd aan deze therapie, worden bezocht door prominente deskundigen en sprekers uit vele landen. Ook worden regelmatig seminars georganiseerd met nationale en internationale gasten uit het vakgebied die nieuwe invalshoeken onder de aandacht brengen. Internationaal wordt op medisch-wetenschappelijk niveau onderzoek verricht op het onderwerp reflexzonetherapie.

In 2014 heeft in het Amphia ziekenhuis te Breda een onderzoek plaatsgevonden in opdracht van Total Health, waarbij VoetreflexPlus therapeuten massages hebben gegeven aan borstkankerpatiënten. Conclusie van dit onderzoek is dat VoetreflexPlus™ therapie een positief effect heeft op de kwaliteit van leven. Bijwerkingen van de reguliere behandelingen verminderden ten opzichte van patiënten die  niet werden gemasseerd door VoetreflexPlus™  therapeuten.  De gegevens van dit onderzoek zijn hier te lezen.

Neem gerust vrijblijvend contact op als je informatie wenst of als je wilt weten of VoetreflexPlus™ therapie kan helpen bij jouw klachten.