Neuroreflexologie

Neuro reflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze ontstaan vanuit de voetreflexologie.

Op de voet bevinden zich reflexzones die direct zijn verbonden met het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel zorgt ervoor dat het lichaam kan functioneren; organen, weefsels, spieren en bepaalde systemen zoals de spijsvertering, de ademhaling en het hormonaal systeem. Als gevolg van blokkades op de zenuwbanen kunnen diverse klachten ontstaan. Deze klachten kunnen worden behandeld door de reflexzones op de voet te behandelen.

Wat is het doel van neuro-reflexzonetherapie?
Door het innerveren van de betreffende zenuwbanen wordt de zenuw aangezet om informatie weer te laten stromen waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen. Deze vorm van reflexzonetherapie kan afzonderlijk of samen met de klassieke reflexzonebehandelingen worden uitgevoerd.

VoetreflexPlus Therapie is een holistische therapie waarbij wordt uitgegaan dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn. Fysieke klachten kunnen ontstaan vanuit emotionele pijn en andersom. Pijn wil je dus feitelijk altijd iets vertellen, het is een boodschapper dat iets in jou aandacht nodig heeft. Bij Neuro reflexologie zoeken we naar het reflexpunt dat in verbinding staat met dát deel van het centrale zenuwstelsel dat is aangedaan door een blokkade. Dit is de meest pijnlijke plek in het reflexzone gebied dat correspondeert met de zenuw. Dit is een zeer delicaat proces dat vertrouwen en samenwerking vergt tussen therapeut en cliënt. Het betreft een uitnodiging om naar de pijn toe te bewegen, de pijn onder ogen zien en de aandacht geven die ze vraagt. Dit doen we door een opbouwende druk uit te oefenen op het reflexpunt, die we enige tijd vasthouden waarna we de druk weer langzaam afbouwen. Deze beweging kun je zien als naar de pijn toe bewegen, de deur te openen en het licht te laten schijnen op datgene wat deze aandacht van jou vraagt.